top of page

Ruggengraat

Er moet me wat van het hart. Waar zijn de echte mannen gebleven? De mannen met een ruggengraat, de mannen die nog echt man zijn in hart in nieren! Had mijn grootmoeder soms de laatste der Mohikanen in haar vrouwelijke netten weten te strikken? Had zij de laatste van een uitstervend ras? Want heren, laten we eerlijk zijn, jullie zijn nou niet meer bepaald de sterke wezens die de vrouwen aan hun haren hun hol in slepen en daar eens even lekker mannelijk te keer gaan tegen ons, vrouwen. Ahh de heren zijn op hun mannelijkheid getrapt en jullie willen weten waar ik dit op baseer?

Laatst was ik verwikkeld in een leuk gesprek met een aardige man, niets bijzonders, het onderwerp was voetbal, juist, het WK. Op een gegeven moment vertelt hij, dat hij de voordeur hoorde dicht slaan en de rest van de match had gemist. Verbaasd vroeg ik hem, wat er aan de hand was. Schaapachtig vertelde hij dat hij niet elke WK match mocht kijken van zijn vrouw. Een heus WK-verbod!


Mijn vriendin vindt het heel normaal om haar man te verbieden om vis te eten. Zij houdt namelijk niet van vis en vindt het vreselijk stinken. Natuurlijk luistert manlief braaf en eet stiekem een visje op de markt en zodra hij thuis komt, wast hij zijn handen en poetst zijn tanden.


En dan hebben we de mannen die niet mogen sms'en van hun vrouw. Nee, er mag alleen gesmst worden met het liefst de vrouw des huizes, of in uitzonderlijke gevallen met hun schoonmoeder. Haal het nou niet in je hoofd als vrouw zijnde een sms'je te sturen naar een man, want binnen no time heb je een boos sms'je terug van vrouwlief, die vraagt wie jij dan wel niet bent? En of je hem soms wilt hebben? Nu heb ik voor het moment geen nood aan een man, dus ik heb haar meteen een smsje terug gestuurd dat zij de hare mocht houden, want voor je het weet krijg je die van haar in je maag gesplitst.


Wat ik helemaal zielig vind, is de man die zich week in week uit in het stof werkt om zijn gezin te onderhouden. In de auto snel met het raam open een sigaret rookt, want zowel thuis als op kantoor mag er niet meer worden gerookt, slecht voor zijn gezondheid, stelt vrouwlief en de lucht van nicotine is ondragelijk geworden. Gemakshalve is vrouwlief vergeten dat zij nog geen twee jaar geleden twee pakjes per dag weg dampte.


Wat me dus brengt bij het volgende. Hoe komt het dan toch dat de wereld alleen mannelijke dictators kent? Ik kan namelijk in de hele geschiedenis geen enkele vrouwelijk dictator ontdekken. Terwijl vrouwen toch over een aangeboren talent lijken te beschikken om te overheersen en te manipuleren.


Zijn wij vrouwen naast overheersend, manipulatief dan ook nog achterbaks? Ik zou jullie graag het antwoord willen geven maar ik zie net mijn pa met een magnum ijsje binnen komen en dat terwijl ik nog zo had gezegd dat ik vond dat hij op dieet moest. In een magnum ijsje zitten toch al snel 700 calorieën verwerkt! Mannen pfff wanneer gaan ze eens luisteren naar een vrouw?!!


bottom of page