top of page

Liefdesverdriet is...

Liefde is... Liefde is... Liefde is... Liefde is...

Laat het duidelijk zijn dat ik niet weet wat liefde is. Ik wist wat liefde was. Als dat al liefde was. Het voelde voor mij als liefde. Het voelde voor mij als een droom die werkelijkheid werd. Het voelde voor mij als de hemel op aarde. Het voelde alsof ik de hele wereld aan kon.


Knal. Boem. Bats. Wakker worden. Terug met beide benen op de grond. De liefde is niet meer.


Ik weet wat liefdesverdriet is. Het is als een nachtmerrie waaruit ik niet wakker word. Het voelt als de hel op aarde. Het voelt als verliezen van iets waarvan ik zeker wist te gaan winnen.


Ik denk dat liefde, liefhebben is. Mijn vrienden staan altijd voor me klaar. Mijn familie staat altijd voor me klaar. En toch, ik mis die liefde. Nee, niet die liefde. Ik mis hem die mij die liefde gaf. Toch ben ik ervan overtuigd dat de strijd nog niet gestreden is. Ik ga de strijd aan met de liefde. En ooit ga ik die winnen. En wie het laatst lacht....


bottom of page