top of page

Met een smaakje

Het is een vrijdagmiddag in februari en ik bevind me, zoals zo vaak, in de cafetaria van ‘t school waar al mijn vrienden samenkomen om de week af te sluiten. Het gebral over vervelende leerkrachten, studie en politiek hebben we er in een half uurtje wel doorheen gejaagd. Daarna komen we, met flink wat cola in het lijf, steevast uit op ons favoriete gespreksonderwerp: seks.

Omdat mijn vriendinnen en ik een van de weinige vrouwen zijn in dat groepje venten is het natuurlijk onze taak om de vrouwelijke sekse tijdens deze gesprekken zo goed mogelijk te vertegenwoordigen.


Deze middag vertelt Paul dat hij laatst in een opwelling zo'n doosje Durex Fiesta heeft gekocht. En nu wil hij wel eens weten wat vrouwen daar nou van vinden, van condooms met een smaakje. Wij hoefden er niet zo lang over na te denken, want deze discussie hebben we kortgeleden nog gevoerd met wat vriendinnen. Eigenlijk waren we het er al gauw over eens: vrouwen die ervan houden, lusten hem ook wel zonder smaakje en vrouwen die het niet willen, laten zich zéker niet overhalen door een stuk rubber met een synthetische aardbeiengeur en dito smaak. Je bent dan wel beschermd tegen soa's, maar niet tegen een woeste partner als blijkt dat zo'n warme Calippo alleen je lachspieren stimuleert. Als wij het voor het zeggen hadden, waren er alleen reuk- en smaakloze condooms op de markt.


We willen zelfs zo ver gaan om te beweren dat condooms met een smaakje gevaarlijk zijn. Om maar eens een voorbeeld te noemen: de bananenvariant. De vorm is al hetzelfde, dus als hij dan ook nog naar banaan smaakt is de Chiquita verwarring compleet. Je komt toch minstens in de verleiding je tanden er eens goed in te zetten! Paul keek bij mijn uitleg van dit scenario erg angstig uit zijn ogen, en sloeg uit voorzorg maar vast zijn benen over elkaar om zijn zaakje te beschermen. De link tussen een aardbeiencondoom en Hubba Bubba kauwgom was trouwens ook snel gelegd, maar we wilden hem niet te al erg op stang jagen...


Uiteindelijk rees de vraag: kunnen die condooms de prullenbak in of is dat smaakje toch nog ergens goed voor? Ik moest er even over nadenken, maar uiteindelijk kwam ik toch met een alternatieve toepassing: als het erg donker is en je bent met dat condoom aan het klunzen, omdat je hem misschien wel binnenstebuiten probeert af te rollen, dan is zo'n smaakje een heel handig feature. Gewoon even proeven. Als de buitenkant naar fruit smaakt is het goed, als het naar zaaddodende pasta smaakt dan moet je hem even omkeren...

bottom of page