top of page

Leedvermaak

O, wat een amusant nieuws in de Engelse Telegraph vandaag! Twee Britse brandweerlieden zijn geschorst omdat ze een seksontmoeting tussen homo’s verstoorden. ‘Wat ruist daar in het struikgewas?’ , dachten de heren, twijfelden tussen het gebruik van spuit of lampen, en besloten tot het laatste. De stouterts werden hierdoor ongewild op het struikpodium in de schijnwerpers gezet voor een liveshow. Dat was iets meer aandacht dan ze wilden hebben.

Eén van die twee homo’s diende een klacht in tegen de brandweermannen en werd in het gelijk gesteld. U zult het geloven of niet, maar de baas van de brandweer schorste de twee; mannen met een gemiddeld dienstverband van zesentwintig jaar, ongenadig. Ze kregen daarbij een boete van € 2500 euro per persoon en werden in rang teruggezet.


De brandweerlieden voelen zich nu ook in hun kruis getast. Ze signaleerden een strafbare handeling, maakten die wat duidelijker zichtbaar en worden nu zélf als criminelen behandeld. Maar de baas trekt zich daar geen flikker van aan.


Voordat u mij gaat verdenken van het anders beoordelen van de homoseksuele mens: daar is geen sprake van. Ook de hetero vogelt wat af in het struikgewas. Ga toch getverderrie in een comfortabel bed of in een hooiberg, maar niet in het struikgewas! Dat is heel slecht voor het gemoed van de uitgelaten hondjes of voorbijgangers, die stuiten op een stuitend toneel van exhibitionele viezeriken. Nee, die bosheteoro’s, daar heb ik het ook niet op.


Zo, dat ben ik weer kwijt. Maar voor ik er hier een puntje achter zet, excusez le mot, moet ik toch even kwijt dat ik heel veel medelijden heb met de brandweerlieden. Ik vind dat zij beter een schuimblussertje hadden kunnen pakken, maar het is en blijft een goede daad van verzet tegen het schenden van de eerbaarheid.


En die homo’s? Die hebben (naar verluid) leedvermaak gehad. Volgens een bekend Belgisch woordenboek is dat ’plezier hebben in andermans achteruitgang’.bottom of page