top of page

Je liet de wereld aan me zien

“Jij bent mijn vader voor altijd. Je raakt me nooit door iemand kwijt. Jij bent mijn vriend, mijn kameraad. Die heel m'n leven naast me staat. Je liet de wereld aan me zien die soms ook slecht kan zijn misschien. En jij hebt mij altijd geleerd wat heel goed is en verkeerd.”

Zo begint de tekst van het liedje ‘Jij bent mijn vader voor altijd’ van Grad Damen. Ik heb ervoor gekozen met dit citaat te beginnen omdat ik vind dat er zeker een kern van waarheid in schuilt. Je kan al eens een meningsverschil hebben, maar je ouders zijn voor altijd.


Sommigen kinderen hebben pech, ik daarentegen ben met mijn dikke kont in de boter gevallen. Ik heb alles wat mijn hartje begeert en nog zoveel meer. Dat is echter niet alles wat telt, mijn pa is ook een vriend met wie ik kan lachen en hele serieuze gesprekken kan voeren. Samen kunnen we de wereld aan, ons mama, pa en ik.


Mijn hele leven lang hebben ze altijd voor mij klaar gestaan en ik wil ze dan ook laten weten dat ik er ook altijd voor hen zal zijn. Je raakt me nooit meer kwijt, wel een minpuntje natuurlijk als je me eens beu bent. Je hebt me al die jaren al zoveel liefde gegeven en nooit vaak genoeg gehoord hoe dankbaar ik daarvoor ben.


Jullie staan altijd naast me, bij mijn successen en dromen, maar ook als het eens een keertje tegenzat. Als je nooit hebt geweten hoeveel ik van je hou, wil ik dat nu duidelijk maken. En als je nooit hebt kunnen vermoeden hoezeer ik je bewonder… laat me dan zeggen dat ik denk dat jullie de beste ouders zijn die een kind zich ooit zou kunnen wensen. Dit is een column vol liefde en hij is helemaal voor jullie.

bottom of page