top of page

Irritaties

Je dag begint al meteen goed. Je staat op en besluit om met een blikje ijskoude cola achter je computer te kruipen. Als het machientje eenmaal opgestart is begin je eens lekker te surfen op het internet.

Je komt op een forum terecht dat jouw interesse aanwakkert. Helemaal super, waarna je ook besluit om een reply te schrijven. Op het moment dat die bijna volledig is besluit je hond om je te bezoeken achter je bureau. Als een soort undercover terrorist komt ze eerst lief zoentjes geven. Je aait het hondje een paar keer waarna ze besluit om over je toetsenbord te lopen. Menig internetter weet dat als je op de backspace knop drukt je terug gaat naar de vorige pagina. En zo geschiedde het, mijn terror dog stond met grote precisie op deze toets waarna mijn hele pleidooi verdween als sneeuw voor de zon. En alsof de hond daar geen genoegen mee nam kreeg ze het ook nog voor elkaar om zo’n combinatie te maken op het toetsenbord dat mijn computer in een soort hyper slaapstand terecht kwam, dat werd dus een reboot. Great... just great...


Een laatste poging om je humeur wat op te beuren bestond dan ook uit het plan om een

rustig spel te spelen waarbij je een prachtig stadje kan bouwen. Na een aardige tijd laden kwam de stad dan ook op het beeldscherm. Vervolgens begin je de stad te inspecteren en voordat je een nieuw gebouwtje kan plaatsen hoor je de muziek van het spel stotteren en krijg je vrijwel direct je bureaublad te zien en een foutmelding van Windows. Ongetwijfeld zullen een paar Mac gebruikers nu in een vuistje lachen.


Het is duidelijk, de techniek is vandaag tegen je. Je gevloek begint nu zelfs een Gilles de la Tourette patiënt in verlegenheid te brengen. Waarschijnlijk is iets of iemand het er niet mee eens dat je dit elektronisch stukje speelgoed daadwerkelijk gaat gebruiken.


bottom of page