top of page

Een heel nieuw boek

Nog een keer blader ik door de zeventig pagina's van mijn manuscript. Hoewel het geredigeerd is door een goede vriendin en nog een keer op foutjes nagekeken door mijn moeder, wil ik het nog een laatste keer vluchtig doornemen. Na een half uurtje druk ik, een grote glimlach op mijn gezicht, dan toch op de verzendknop. Mijn boek is onderweg naar de drukker.

Met iets van weemoed denk ik aan al mijn vergeefse pogingen om de man van mijn dromen te vinden. Dat hij nu gewoon hier, op de bank in mijn nieuwe huisje zit, kan ik eigenlijk nog steeds niet bevatten. Ik kruip dicht tegen hem aan en denk aan de keren dat ik dacht dat ik 'de ware' had gevonden. Aan hoe snel de twijfel aan de man in kwestie dan alweer toesloeg. Aan deze man heb ik nog geen seconde getwijfeld. Aan de ene kant voelt het alsof ik hem al jaren ken, anderzijds ontdek ik elke keer weer nieuwe, leuke dingen aan hem. Naarmate ik hem beter leer kennen, neemt mijn gevoel alleen maar toe - ongekend, want voorheen stierven de vlinders in mijn buik meestal al snel. Misschien ligt het wel aan het feit dat we al vrienden zijn van in mijn middelbare schooltijd. Hij heeft niet zijn best hoeven doen om zichzelf aan te prijzen en ik evenmin. Bovendien kwam hij in mijn leven, op een moment waarop ik even niet oplette, bezig was met heel andere dingen dan de liefde.


Terwijl ik naar de keuken loop, om even een drankje voor ons beiden te gaan halen, schiet ik in de lach. Natuurlijk moet ik verklaren waarom ik zo'n lol heb. 'Ach,' zeg ik, 'ik moest opeens denken aan mijn column over die man die via sms de schunnigste dingen durfde te zeggen, maar aan de telefoon verlegen en sprakeloos bleek.' Hij lacht met me mee, kent het verhaal. En hij weet dat in mijn boek wel meer van dergelijke columns staan. Plagerig trekt hij zich tegen me aan en zegt: 'Ik geloof dat ik blij moet zijn dat ik niet te vaak in jouw eerste boek voorkom!' 'Lieverd,' fluister ik, 'het is dat ik niet in woorden kan vatten wat ik voor je voel, anders schreef ik nu ter plekke en speciaal voor jou, een heel nieuw boek.'


bottom of page