top of page

De echte motor van Cancellara

Vandaag reed Fabian Cancellara alle renners op een hoopje. Hij reed zo snel dat iedereen die hij voorbijreed een verkoudheid opliep. Hij leek wel van een andere planeet te komen.

En ja, hij rijdt rond met een motor, maar die zit niet in zijn fiets maar in zijn hart.


Wat een atleet, wat een karakter, wat een macht en zo riep ik vandaag niets dan superlatieven vanuit mijn luie zetel toen ik hem zag rijden.


Vijf keer lek rijden en nog de moed hebben om door te gaan, het is er weinigen gegeven. Die man heeft gewoon een doorzettingsvermogen van een Merckx. Ik wil de twee niet vergelijken wegens een andere tijd, maar ze hebben wel alle twee het karakter van een krijger, het hart van een winnaar.


Van Merckx werd ook gezegd dat hij soms reed alsof hij van een andere planeet kwam. Rijden met grinta noemen de Italianen de manier waarop Cancellara reed vandaag.


Wie nu nog zaagt over het feit dat Cancellara met een motor in de fiets zou rijden weet dat hoe meer men dit zegt, hoe harder hij zal gaan rijden. Al was het maar om de believers in dat motorverhaal te jennen. Want zo zijn kampioenen nu eenmaal, die gebruiken iedere aanval op hen om nog harder toe te slaan.


Een puntje van kritiek wil ik wel meegeven. Als hij zo doorgaat kunnen de bookmakers de deuren sluiten. Dan is het immers niet meer zo moeilijk om te voorspellen wie de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix zal winnen.


Respect Fabian! En voor Boonen, Gilbert en co: niet opgeven en neem een voorbeeld aan hem.


bottom of page