top of page

Als God een vrouw was

Als God een vrouw was geweest, dan was deze wereld een stuk aangenamer geweest. In ieder geval in mijn gedachtes wel. Want als God een vrouw was geweest waren het de mannen die ongesteld werden en de kinderen baarden. Als God een vrouw was geweest was Oprah Winfrey de eerste zwarte, vrouwelijke president van Amerika geweest, en niet flappie Obama. De eerste lijnvluchten naar de maan zouden al lang geleden een feit zijn geweest, omdat de mode van de aarde echt zooooo 2008 is. Als God een vrouw was geweest, dan zou Osama Bin Laden niet worden opgepakt om te worden opgesloten, maar om een make-over te krijgen, want die baard van hem, dat is pas een 'crime against the planet'.

Je kan zeggen wat je wil, maar als God Adam aan de verleiding van de appel had blootgesteld, dan was dit een hele andere maatschappij geweest. Dan had Adam niet alleen een appel gepakt, maar de hele boom omgehakt om er een hutje van te maken. Het was immers niet koud in het paradijs, maar je weet hoe mannen zijn. Snijden ze in hun vinger, dan willen ze dat je een ambulance belt omdat ze dood gaan, en als het een graadje kouder is dan normaal dan klagen ze steen en been. Klagen ja, want een trui aantrekken, dat is niet mannelijk genoeg. En trouwens, die trui kunnen ze niet eens vinden zonder hulp van moeder de vrouw.


Stel je voor, als God een vrouw was geweest, en Adam had de appel gepakt... Dan zouden alle zware beroepen worden uitgevoerd door vrouwen. De loodgietsters en bouwvaksters fluiten naar de mannen die voorbij komen lopen. Deze voelen zich heerlijk geïntimideerd. Maar hier houdt het niet op. Vrouwen zouden zonder schaamte tegen alle mannen oprijden in de kroeg, want wie is daar nou niet van gediend?


Je mag boeren, scheten laten, rochelen, je broek op half 4 hebben hangen met je bilnaad er bovenuit, je onderbroek 4 dagen aanhouden zonder hem te verschonen, vreemdgaan bij het leven en je eten staat klaar op de tafel als je terug komt. Manlief zorgt voor de kinderen, jij gaat lekker stappen met je vriendinnen om jonge, naïeve kereltjes te versieren en die in een steegje te misbruiken, waarna je ze nooit meer belt of ziet.


Je kunt heerlijk dominant zijn, en iedereen pikt het van je. Je maakt seksistische opmerkingen naar je mannelijke collega's, en deze zijn zo bang voor je, omdat je dikke vriendinnen bent met de bazin, dat ze het maar laten gebeuren. Je laat de bril van de wc omlaag, en niemand die daar iets aan kan doen. En hoe geweldig zou het zijn tijdens de seks met je vriend? Hij mag bovenop omdat jij te lui bent iets te doen, hij mag je likken tot je 3x bent gekomen, en als hij wil komen mag jij zeggen waar hij dat doet. Liefst in z'n eigen gezicht, want dat is zo enorm geil. Daarna kun je zo snel mogelijk in slaap vallen zonder te hoeven knuffelen, manlief ruimt de rotzooi wel weer op.


Je kunt zeggen wat je denkt zonder rekening te houden met gevoelens van anderen. Je kunt gaan winkelen tot je erbij neervalt, want jij verdient toch het meeste thuis, en je vent zit lekker bij de kinderen, luiers te verschonen en wc's te poetsen. Je hoeft nooit 'ik hou van je' te zeggen, nooit een bos bloemen mee te nemen en nooit pillen te slikken tegen menstruatie pijn. Je kunt in de ziektewet als je een blaar op je voet hebt of een loopneus hebt, en je rijdt in de duurste auto die je kon vinden, zodat alle jonge kereltjes op je auto geilen, en daarmee gelijk ook op jou.


Wat zou het heerlijk zijn om een vrouw te zijn... Je hoeft jezelf niet te bewijzen, want je bent een vrouw. Je kunt zoveel clichés noemen als je wilt, wat maakt het uit. Jij bent een vrouw, en jij bent de baas op deze wereld...

bottom of page