top of page

Aan de horizon

Ik luister niet naar goed advies Zelfs niet naar mezelf

Koppigheid en onverschilligheid Zo min mogelijk verplichtingen Zoveel mogelijk vrijheid Soms win je daarmee vrienden Soms raak je ze gauw weer kwijtIk kan mijn karakter niet kiezen Erfelijk en jarenlang gevormd Soms een verademing, soms een last Elk voordeel heeft zijn nadeel Het voordeel was bij ons altijd begrip Het nadeel de onbegrip van onverschilligheid Het enige medicijn van onverschilligheid is liefde Waarschijnlijk heb ik die nog niet gevonden


Want ik spring van de hak op de tak Een ongeleid projectiel dat nog geen target heeft gevonden Altijd zoekend, ondertussen doe je wat dingen Je weet niet wat, zonder enig nut of betekenis Je weet niet wie, je dartelt maar wat rond Je weet niet hoe, daarom val je steeds Je weet niet wanneer Dus tot die tijd Blijf je eeuwig zoeken Naar de sleutel van vrijheid


Vragen stellen en het antwoord al weten Mensen uittesten, terwijl je de uitkomst al weet Voorgevoelens bevestigd willen hebben De waarheid boven onwetendheid of leugen De pijn boven het negeren of verdringen De emotie boven het verstand Omdat het eerste altijd sneller is De drijfveer van de wil, van elke keuze Emotie als winnaar Je hart als verliezer Je verstand aan de horizon verdwenen


Ik weet niet wat, ook ik maak fouten Ik weet niet wie, geef me een hint Ik weet niet hoe, kun je het me leren Ik weet niet wanneer, geef je me tijd En als de tijd verdwenen is Ben ik je dan voor altijd kwijt Ik kan je niet mijn hart geven Want mijn gevoel wil altijd vrijheid En mijn verstand is aan de horizon verdwenen


bottom of page