top of page

Twijfel

Wat is de kracht van mijn woorden, als je ze niet hoort. Als mijn gevoel zich niet openbaart, woorden omhulsels zijn, die niet laten zien welke pijn me van binnen stuk maakt.

Wat is de kracht van stilte, als je deze overstemd. Als mijn verdriet zich vermomd in scherpe woorden. Maskers bedoelt zijn je weg te leiden van de scherven.


Wat zijn die scherven waard als je ze niet durft vast te houden, niet wilt koesteren. Als je de weerspiegeling mijdt, omdat ze te pijnlijk is.


Wat is de kracht van onze toekomst, als je je verleden oogluikend toestaat. Als herinneringen slechts gedeeld kunnen worden om hun pracht en kleur en je de kleur en smaakloze verbant naar doodse stilte.


Wat is het waard om te dromen van morgen, als je vandaag mijn verdriet niet durft te troosten. Als je armen slechts bedoelt zijn om weg te kruipen in de valse schijn van een zorgeloze toekomst.


Wat is de zin van delen, als delen stuk slaat op muren van onmacht. Als woorden hun betekenis verliezen, als overgave gevoelloos bezit geworden is.


Wat is de kracht van mijn geven, als mijn geven overschaduwt is door onzekerheid en pijn. Wat is de schoonheid van mijn overgave, als ik niet met trots geheven hoofd mij kan geven aan jou.bottom of page